Kosten
Kijk bij de Prijzen wat jouw vaccinatie kost bij jouw GGD.
Per GGD kan het uitgeven van een vaccinatiebewijs verschillen. Vraag jouw GGD hoe dat is geregeld.
Als je het spreekuur bezoekt, reserveren we tijd voor je. De kosten van de tijd die we nodig hebben om je een goed advies te geven en je te vaccineren vormen de consultkosten.
Wanneer je werkgever/school/opleiding je vaccinaties niet vergoedt, kun je kijken of je vaccinatie is opgenomen in de polis van je ziektekostenverzekering. Vaak moet je hiervoor wel een aanvullend pakket hebben afgesloten.
Nee, u hoeft niet standaard een herhaalvaccinatie te halen. In het verleden adviseerden wij om na 10 tot 15 jaar een herhaalvaccinatie te geven na een volledige serie prikken. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet meer hoeft. Een volledige serie hepatitis B vaccinaties met een goede titer (beschermingswaarde) geeft in principe levenslange bescherming.
Vaccinaties in verleden
Nee, je hoeft niet standaard een herhaalvaccinatie te halen. In het verleden adviseerden wij om na 10 tot 15 jaar een herhaalvaccinatie te geven na een volledige serie prikken. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet meer hoeft. Een volledige serie hepatitis B vaccinaties met een goede titer (beschermingswaarde) geeft in principe levenslange bescherming.
De instantie waar jij je vaccinaties haalde, heeft een bewaarplicht van 10 jaar. Dat betekent dat zij jouw vaccinatiegegevens en titer moeten kunnen nakijken.
Als het niet (meer) mogelijk is om je gegevens terug te vinden neem dan contact op met je huisarts of GGD. Op het spreekuur bespreken we de mogelijkheden met je.
Prikaccident
Bij een prikaccident is het ALTIJD belangrijk om het prikaccidentenprotocol van je werkgever te volgen. Je bent dan wel beschermd tegen hepatitis B, maar moet ook denken aan andere risico’s zoals hepatitis C of HIV.